ناصر کنعانی: درباره پول‌های آزادشده تضمین‌های لازم را از آمریکا گرفته‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ارسال پهپاد به یمن را «ادعای فرافکنانه» توصیف کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در نشست خبری هفتگی‌ــ خبرگزاری دانشجو

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در نشست خبری روز دوشنبه ۱۳ آذر به تصمیم کنگره آمریکا برای دوباره مسدود کردن پول‌های آزادشده ایران واکنش نشان داد و گفت: «این لایحه برای عملیاتی شدن نیازمند تصویب سنای آمریکا و رئیس‌جمهوری این کشور است و ما در این ارتباط تضمین‌های لازم را گرفته‌ایم؛ چرا که آمریکا نشان داده است قابل‌اعتماد نیست». 

او در ادامه ادعا کرد که منابع آزادشده اکنون در دسترس جمهوری اسلامی است و می‌تواند «متناسب با نیازهایش» از آن‌ها استفاده کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی نمایندگان کنگره آمریکا را که خواستار مسدود شدن منابع مالی ایران شده‌اند، به «لابی‌گری» برای اسرائیل متهم کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ناصر کنعانی در پاسخ به سوالی درباره «دستاوردهای عملیاتی» کارگروه موسوم به «تحریم رژیم اسرائیل» در وزارت امور خارجه گفت که تحریم اسرائیل یک «اقدام ضروری و اخلاقی» است و این کارگروه با «تاکید» رهبر جمهوری اسلامی در وزارت امور خارجه تشکیل شده است.

به گفته کنعانی، وزارت امور خارجه به‌منظور حمایت از فلسطین سلسله گفت‌وگوهایی را با برخی کشورها انجام داده و امیدوار است که دیگر کشورهای هم به این موضوع بپیوندند.

او ضمن محکوم کردن حمله اسرائیل به غزه گفت که جامعه جهانی باید برای «توقف ماشین جنگی رژیم صهیونیستی به مسئولیتش عمل کند».

کنعانی در ادامه سخنانش، ایالات‌ متحده آمریکا را به همکاری با اسرائیل در کشتار غیرنظامیان متهم کرد و گفت: «دور جدید حملات زمانی آغاز شد که وزیر دفاع آمریکا در اتاق کابینه جنگ اسرائیل حضور داشت و این نشان‌دهنده نقش مستقیم آمریکا در جنگ است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه افزود: «آمریکا تسلیحات و تجهیزات جدیدی به رژیم صهیونیستی داد و دست این رژیم را برای استمرار جنایاتش پر کرد.» او همچنین مدعی شد که سازمان ملل متحد در حال حاضر «گروگان» آمریکا است و آمریکا از میزبانی‌اش برای سازمان ملل و قدرتی که دارد، «سوءاستفاده» می‌کند.

ناصر کنعانی در ادامه، به سفر وزیر خارجه لبنان به تهران اشاره کرد و گفت که دو طرف درباره مسائل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند اما موضوع اصلی مسئله فلسطین بود. او افزود که هر دو کشور بر «اقدام‌های حداکثری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی، رفع محاصره غزه، ارسال کمک‌های بشردوستانه و توقف کوچاندن اجباری مردم» اشتراک نظر دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر هیئت پارلمانی عراق به ایران هم گفت که موضوع مهم این مذاکرات نیز مسئله فلسطین و چگونگی استفاده از ظرفیت‌های پارلمانی دو طرف بود.

کنعانی افزود که این سفر در راستای توسعه و استمرار همکاری‌های نظامی دو طرف انجام شد. او به مسئله «امنیت مرزها» هم اشاره کرد و گفت که این سفر به «پیشرفت هرچه بیشتر همکاری‌های نظامی کمک خواهد کرد».

این مقام دولتی درباره کشته شدن دو نیروی سپاه پاسداران  در سوریه در سخنانی تهدیدآمیز گفت چنانچه قبلا هم تجربه شده است، این اقدام بی‌پاسخ نخواهد ماند.

کنعانی در پاسخ به سوالی درباره احتمال از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ادعا کرد که جمهوری اسلامی هرگز میز مذاکره را ترک نکرده و آماده است تا به شرط «تامین منافع»، به میز مذاکره بازگردد. او به کشورهای غربی توصیه کرد از تجربه‌های گذشته «درس» بگیرند. او ضمن اشاره به گفت‌وگوی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدعی شد که کشورهای اروپایی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال جمهوری اسلامی «رویکرد غیرسازنده» در پیش گرفته‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ارسال پهپاد به یمن را نیز یک «ادعای فرافکنانه» توصیف کرد و ضمن تکذیب آن، در سخنانی تهدیدآمیز گفت که نیروهای مقاومت اجازه نمی‌دهند رویای اسرائیل برای نابودی فلسطین محقق شود.

کنعانی، گزارش اخیر بلومبرگ درباره پیشنهاد عربستان سعودی برای سرمایه‌گذاری در ایران در قبال کاهش دامنه جنگ را تکذیب کرد و گفت که روابط تهران و ریاض اینک در مسیر خوبی قرار دارد.